Prednosti decentralnega prezračevanja s kontrolo vlage

  • ugodno razmerje med ceno investicije, stroški delovanja in vzdrževanja ter porabo energije
  • v sobah ni dodatne električne napeljave ali prezračevalnih kanalov za zračnike
  • odsotnost hrupa in šumov delovanja prezračevalnih naprav v sobah
  • samodejno delovanje z minimalnim vzdrževanjem
  • primerna prezračenost in odprava prekomerne zračne vlage
  • racionalna cenovno ugodna investicija v primerjavi z zračenjem z rekuperacijo

 

Decentralni prezračevalni sistem na bazi senzorske kontrole vlage je cenovno konkurenčen in dokaj enostaven za vgradnjo. Zaradi enostavnosti je še posebej primeren za sanacije in za vgradnjo v starejše hiše in stanovanja, kakor tudi v novogradnje. Dovod zraka se lahko izvede na obstoječa okna ali s preciznimi čistimi preboji (diamantno vrtanje) skozi zunanje zidove. V sobah in  med prostori ni potrebno vgraditi nobenih kanalov ali električnih povezav, zato je montaža relativno hitra in enostavna ter brez večjih posegov v stanovanju. Za pretok zraka med prostori se večinoma uporabijo obstoječe reže pod vrati, oziroma se izvedejo vratne ali zidne rešetke.

Z uporabo decentralnega prezračevanja s senzorsko kontrolo vlage bo v vaše stanovanjske prostore stalno in nemoteče pritekal svež zrak, izrabljen zrak pa se bo nenehno odvajal skozi tiho ventilatorsko enoto skozi vertikalni jašek ali zunanji zid. Tako boste v prostorih dosegli primerno prezračenost in preprečili prekomerno zračno vlago, nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnih vonjav. izboljšali boste kakovost bivanja. Prezračevalne enote delujejo tiho in imajo vgrajeno protihrupno zaščito. Vgrajeni filtri so pralni ali dolgotrajni za filriranje škodljivih delcev PM10 in cvetnega prahu. Decentraliziran prezračevalni sistem deluje samodejno in je praktično neslišen. Poraba energije pa je v praksi dokazano primerljiva tudi s sistemi zračenja z rekuperacijo v objektih z zrakotesnostjo, ki je slabša od zahtev pasivne gradnje. Takšno prezračevanje pa je mogoče uporabiti tudi v nič in celo plus energijskih gradnjah.

Za več informacij v zvezi z možnostmi, prednostmi in stroškovno racionalnostjo vašim potrebam prilagojenega varčnega prezračevanja za kontrolo vlage, kakor tudi o vgradnji in nakupu ter varčevanju z energijo se obrnite na nas. Sistem zračenja izvajamo z izbranimi kvalitetnimi prezračevalnimi enotami priznanih EU proizvajalcev. Dodatna pojasnila in informacije pa lahko najdete tudi na naši spletni strani.